zondag 8 maart 2015

Quest 2 leerteam beoordelingen


Ranking en feedback op quest 2 door Game Set Match:

We zijn op de volgende manier tot onze groepsfeedback gekomen:
Ieder heeft individueel een verslag gemaakt met de groepsfeedback en dit is naar elkaar gestuurd. Hier is een gezamenlijk verslag van gemaakt, dat vervolgens is besproken. Op basis van consensus zijn we tot de volgende feedback en puntenverdeling gekomen:

Eduquest:
Wij vonden jullie scenario’s erg inspirerend, prettig leesbaar en theoretisch goed onderbouwd. Ook de vormgeving sprak ons aan. De afkortingen van de titels hebben jullie goed gekozen, waardoor we nieuwsgierig werden naar het verhaal. Jullie insteek op onderwijsvernieuwingen biedt interessante vraagstukken hoe het onderwijs de komende jaren te vernieuwen. Het verschil tussen heden en verleden weten jullie duidelijk te omschrijven. Hierbij maken jullie op een juiste manier gebruik van backcasting. Verder is er een duidelijke lijn tussen de scenario’s die wel genoeg van elkaar verschillen en een hoge herkenbaarheid hebben. Ook wisten jullie de maatschappelijke trends in alle scenario’s terug te laten komen.
In alle 4 scenario’s komt het primair onderwijs weinig tot niet aan bod. Jammer, want het maakt ons nieuwsgierig hoe jullie daar de ontwikkelingen zien. Ook zijn niet alle scenario’s even realistisch in onze ogen. Probeer de 21st century skills beter naar voren te laten komen, het lijkt nu alsof jullie hier over heen willen stappen. Over het algemeen waren jullie scenario’s aan de veilige kant, jullie hebben geen extremen opgezocht. Let ook op de kleine spelfoutjes, dit staat slordig.

Serious Risk:

Jullie beschrijven inspirerende scenario’s. De theoretische onderbouwing was duidelijk aanwezig. Mooi om de samenhang te ontdekken tussen de scenario’s. Wel een moeizame ontdekking van die samenhang, wat mogelijk veroorzaakt wordt doordat de scenario’s erg lang zijn. We missen hierdoor een weergave van de kern van elk toekomstscenario. Doordat jullie meer hebben geschreven over “hoe het vroeger was”, is de backcasting niet duidelijk terug te zien.
Jullie weten goed gebruik te maken van de moderne media. Het resultaat hiervan zijn de weblinks in jullie scenario’s.

Up to the future:

Jullie hebben een mooi totaalconcept neergezet waarbij jullie de laatste ontwikkelingen hebben meegenomen. De vormgeving van de quest spreekt ons erg aan, al is een rode achtergrond niet altijd even fijn om te lezen.
Indien jullie het document beginnen met het scenariosjabloon, wordt het lezen van de scenario’s vergemakkelijkt. De link naar het primair onderwijs is soms niet te vinden.
Jullie wisten kort en bondig, duidelijke scenario’s neer te zetten, die de grenzen van de kwadranten opzoeken én ook nog realistisch lijken te zijn. Er zijn veel concepten verweven in het geheel en jullie laten duidelijk het concept van backcasting zien. Ook de verbinding met de actualiteiten van 2015 (de Maagdenhuis bezetting) neemt de lezer mee.

Pooh:

Voor jullie scenario’s hebben jullie de kwadrantextremen opgezocht en gevonden, hierdoor werden we ontzettend nieuwsgierig. De ideeën in de scenario’s kunnen een interessant praatstuk vormen over het toekomstig onderwijs.
Wij vonden jullie scenario’s iets te bondig. Het lijkt dat door de bondigheid de scenario’s niet  altijd even consistent zijn. Daarnaast is backcasting summier toegepast. Ook de samenhang tussen de scenario’s is niet altijd even duidelijk.
Wij vonden scenario 4 verrassend , de docenten krijgen de macht. Er is een duidelijke theoretische onderbouwing, met recente bronnen, aanwezig binnen de scenario’s. Jullie wisten ook duidelijk de drijvende krachten binnen de scenario’s naar voren te laten komen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten